Bio Rosen

Åldersgränser på bio

7 år- får man även gå yngre med en vuxen

11 år – får man gå med vuxen ner till 7 år. Med vuxen avses en person som fyllt 18 år.

15-årsgräns innebär att alla i sällskapet måste ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. OBS! Från och med 1 mars 2017 gäller att 11-åringar i vuxens sällskap kan se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år.

Förköp av biljetter kan göras direkt på hemsidan eller på vår expedition mån-fre 10-13. Vi finns ingång biblioteket en trappa upp.

Under varje film finns en länk till bokningssidan där du kan förboka din sittplats i salongen, om du inte väljer sittplats själv blir du bokad på ledig plats av systemet istället.

OBS! Om du vill använda en SF-biljett ( vi tar endast pappersbiljetter, inte SF-kort ) måste ni förboka plats genom oss istället. Då löser ni biljett på vår expedition i förväg eller i kassan när ni kommer. Samma gäller om ni har ett presentkort från oss på Bio Rosen.

Vi återlöser inte förköpta biljetter!

Tänk även på att man måste ha åldern inne för de filmer du bokar till annars finns risk att du blir avvisad om du inte har åldern inne. Läs mer om åldersgränserna ovan.

Vill du ha månadens filmreportoar via mail? Skicka ett mail till:

Tekniker bio


summer-smiley-face-clipart-1.jpg

Från och med maj månad går vi över till sommartider på bion, då  visar vi film på söndagar kl 20.00 eller 18.00 om det är matiné.

Som ni säkert sett har vi på vissa filmer inte angett åldersgräns och speltid! Det är statens mediaråd som sedan 2010 fastställer åldersgränser efter censurens avskaffande. I SFS 2016.78 öppnades åter upp för att barn under 15 år (=11 år) kan se dessa filmer i vuxens sällskap. Filmbolagen överklagar sålunda till kammarrätten om man tycker att mediarådet lagt fel åldersgräns. Resultatet i parternas överenskommelse kan bli att man ”klipper bort” scener för att tillmötesgå en lägre åldersgräns och en ny speltid blir följden..

 


SOMMARMATINÉ: Biet Maya – På nya honungsäventyr

Söndag 1 juli kl 18.00

BietMaya2_teaser_se_web.jpg

Mayas bikupa surrar av spänning och glädje, de har precis avslutat sommarskörden och fått fint besök från Buzztropolis som berättar om det stora honungsspelet. Maya beger sig till honungsspelet med sin bästa vän Villy och de förvirrade myrorna Hasse och Lasse för att tävla. Snart möter hon sin ärkefiende Viola som ständigt försöker lura Maya. Fast besluten att vinna över Viola och säkra sommarskörden kämpar laget och tar sina första poäng. Under det sista momentet övertalar Viola sitt lag att fuska men de hamnar istället i fara. Maya och hennes vänner tar sig an det svåra och farliga uppdraget att rädda Viola och hennes lag.

BT          100 kr          Filmlängd: 1.23

Köp biljetter här!


Ant-Man and the Wasp

Söndag 15 juli kl 20.00

Ant-Man2_Regularaffisch.jpg

Ett nytt kapitel med hjältarna, som har en häpnadsväckande förmåga att krympa, tar sin början. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter.

Ålder ej fastställd!        100 kr         Filmlängd: –

Köp biljetter här!


Mamma Mia! Here We Go Again

Söndag 29 juli kl 20.00

mamma_mia_here_we_go_again_ver3.jpg

Gör dig redo att sjunga och dansa, skratta och förföras sommaren 2018! Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, till det förflutna, för att berätta historien om hur allt blev som det blev med helt ny originalmusik baserad på ABBAs låtskatt.

Ålder ej fastställd!      100 kr     Filmlängd: 1.56

Köp biljetter här!


Mission: Impossible- Fall out

Söndag 12 augusti kl 20.00

mission_impossible__fallout.jpg

Även de bästa avsikter kan komma att jaga dig. Ethan Hunt och hans IMF-team tillsammans med några allierade i en tävling mot tiden efter ett misslyckat uppdrag.

Skådespelare: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Henry Cavill, Simon Pegg, Alec Baldwin, Vanessa Kirby, Angela Basett, Sean Harris, Ving Rhames

Ålder ej fastställd!     100 kr     Filmlängd: –

Köp biljetter här!


MATINÉ: Hotell Transylvanien – En monstersemester

Söndag 26 augusti kl 18.00

small_0b713f917a47e9e44d2e8ae5cdc2578e-711_poster.jpg

Det är dags för vår favorit-monsterfamilj att åka på lyxkryssning – en chans för Drac att ta lite välbehövlig semester från att ta hand om alla andras semestrar. Till en början är det frid och fröjd för familjen då de till fullo utnyttjar allt det som skeppet har att erbjuda, från monster-volleyboll till exotiska utflykter och en möjlighet att jobba på månbrännan. Men deras drömsemester förvandlas plötsligt till en mardröm då Mavis inser att Drac fallit för den mystiska kaptenen Ericka, som dessutom ruvar på en farlig hemlighet som riskerar att utrota hela monskligheten.

Ålder ej fastställd!     100 kr        Filmlängd: –

Köp biljetter här!


 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: